2012. március 11., vasárnap

lucsiento mucsisszo

Kisebbik testvérem másodikos környezetismeret munkafüzetéből egy-két szösszenet:

1.) Sorolj fel olyan mindennapi életben használatos tárgyakat, amik belsejében levegő van!

Labda, lufi, SZOBA, üveg, búvárpalack

2.) Mely állatok szeretik az esőt?

Kukacok

3.) Mit nem ihatnak a gyerekek?

Energiaital, alkohol, kávé, kóla, VÍZ

4.) Milyen lesz a cipőd, ha a harmatos fűre lépsz?

Vizes.

5.) Mivel ápolod a fogaidat?

Fogkefe, fogcérna

És ha még nem elég a jóból, jöjjön pár kiskori beszólás:

1.) Fanni és én úgy 10-12 évesen elutaztunk egy táborba, Szlovéniába. Itthon a rokonok kérdezték Virgikét, mikor jönnek haza a lányok. Szivem: "A papa majd megy értük, csak még húzza az időt.."

2.) Ausztriába vezető útjainkon (ide járunk nyaralni) a hosszú időt van, hogy barkóbával ütjük el. Szivem viszont egy olyan állatot talált ki, amit addig még egyikünk sem ismert: rózsaszín és ragadozó. Tippeket várok! Megoldás lejjebb, a * jel mellett! :D

3.) Régebben, mikor Szivem kicsi volt, gyakran ivott szívószálas dobozból. Szellemesen el is nevezte "szívatós innivalónak".

4.) Az egyik nagymamánk Dunaújvárosban lakik,és mikor a hétvégére oda utazik a család, néhány órát rendszeresen anyukám nagynénjéék lakásában töltünk. Virgike egyszer csak elunta magát, kiállt az erkélyre és megpróbált kommunikálni a kb 5 km-re lakó nagymamával: "Dunaújvárosi mamaaaaaaaaaaa!!!! Gyere velem játszani!!!"

5.) Anyukám és Virgike sétálni indultak, Szivem egy hatalmas táskát akart magával vinni, amiben a játékai voltak. Anyukám ezt ellenezte. Reakció: "Peeersze, a te cuccaid mindig oooooolyan fontosak, az enyémek meg fontatlanok!"

6.) Szivem látott az utcán egy húzható bevásárlókocsival sétáló nénit, mire megjegyezte: " Nézd, mama, a néni kosarat sétáltat!"


* a megoldás: rózsaszín párduc (fogadjunk, hogy nem találtátok ki!!! :D)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése