2012. január 1., vasárnap

újév

Habár újévi fogadalmat nem szokásom tenni, ilyenkor általában átgondolom az elmúlt egy évet, hogy mit csinálnék másképp és mi az, ami jó úgy, ahogy van.
Most találtam egy idézetet, amit szeretnék megosztani és akár lehetne az is az én kivételes újévi fogadalmam, hogy megpróbálok e szerint élni.

"Mire figyeltél ma jobban, a frizurádra, vagy a szívedre? Mit figyeltél meg másokon: a menő kabátjukat, plusz öt kilójukat, giga mellüket, vagy a bennük rejlő lehetőséget, és a szárnyakat a hátukon? A boldogság nem azon múlik, hogy krumplifőzeléket, vagy királyrák falatkákat eszel vacsorára. Nem is azon, hogy Mac-ed van vagy PC-d. Azon sem, hogy lesz -e új csizmád télre vagy sem. Nem azon, hogy a srác felhív -e ma este vagy sem. Nem attól függ, hogy a Starbucksban vagy a sarki kisboltban veszed a kávédat, és nem attól, hogy titkárnő vagy nagykutya vagy. A boldogság azon múlik, hogy ebben a pillanatban magadra gondolsz -e vagy másokra. Felejtsd el, hogy mit vársz a sorstól, és arra figyelj, mit adhatsz bele mások sorsába. A kemény munka után pedig arra eszmélsz majd, hogy megvan mindened, amire vágytál: "megérkeztek" az életedbe. Rohanj a céljaid elől, loholj a világ közös céljainak irányába, és meglátod, a sajátod üldözőbe vesz majd. A boldogságot nem lehet hajszolni. Megszelídíteni viszont igen. És ha már tudja, hogy biztosan nem futsz utána többé, a nyomodba szegődik, és veled marad örökkön örökké. Még a halál sem választhat el tőle."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése